Кінопоказ: заборонені цензурою кінофільми різних часів

У ніч на 28 червня в Києві пройде літературно-кінематографічна акція "Мистецтво очима цензора", у рамках якої на вас чекає показ забороненого цензурою кіно. Маріїнський парк перетвориться на кінотеатр, а Верховна Рада України стане величезним екраном, на який будуть проектуватися всесвітньо відомі кінострічки, які в різні часи заборонялися "борцями за мораль". Організатори акції мають намір на історичних прикладах показати, як під приводом боротьби за абстрактні моральні цінності в Україні вже найближчим часом може бути заборонено висловлення будь-яких незручних для влади думок про актуальні суспільні проблеми.

У рамках акції глядачі зможуть подивитися:
- "1984" (Майкл Редфорд, США, 1984);
- "Механічний апельсин" (Стенлі Кубрик, США, 1971);
- "Бляшаний барабан" (Фолькер Шльондорф, Німеччина, Франція, Польща, Югославія, 1979);
- "Антихрист" (Ларс фон Трієр, Данія, Німеччинв, Франція, Швеція, Італія, Польща, 2009).

Крім того, глядачам будуть показані короткі фільми про історію світової цензури та негативні наслідки надмірної та неконтрольованої суспільством старанності моралістів.

У рамках акція "Мистецтво очима цензора" відомі українські письменники та правозахисники висловлюють свої аргументи на користь скасування закону "Про захист суспільної моралі", який створює передумови для системних порушень свободи вираження поглядів. Акція пройде в рамках Громадської кампанії проти встановлення цензури ЗМІ і творів мистецтва, яка адмініструється Правозахисним центром "Поступ" в партнерстві з Гельсінським фондом з прав людини (Варшава) за підтримки Інституту Відкритого Суспільства (OSI). Партнерську підтримку акції надасть Інститут "Нова демократія". Більше про акцію – на сайті організатора.

Місце:
Маріїнський парк

ВІДЕО ДНЯ

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні