Кінопоказ: "Білий птах з чорною ознакою" Юрія Іллєнка

До 70-річчя від дня народження Івана Миколайчука в кінотеатрі "Жовтень" триває ретроспектива фільмів за участю видатного українського актора.

До вашої уваги – стрічка Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою", знята в 1970 році на кіностудії імені Олександра Довженка. Сценарій до фільму написали Юрій Іллєнко та Іван Миколайчук. У ролях: Лариса Кадочникова, Іван Миколайчук, Богдан Ступка, Юрій Миколайчук, Василь Симчич, Наталія Наум, Джемма Фірсова, Олександр Плотніков, Олег Полствін, Михайло Іллєнко, Леонід Бакштаєв, Володимир Шакало, Микола Олійник, Костянтин Степанков.

Розповідь про історію буковинського селянства на прикладі долі однієї родини. Розійшлися шляхи синів Леся Звонаря: старший іде до Червоної Армії, середній — в ліс, до УПА, молодший — залишається осторонь. Але не раз зустрінуться вони і не раз перетнуться їх долі — то в коханні, то в горах зі зброєю в руках. Події фільму відбуваються у 1937-47 роках. Висвітлення багатьох проблем, порушених у фільмі, подається через призму народних легенд і традиційних мотивів українського фольклору. Стрічка здобула нагороду Міжнародного кінофестивалю Москві (1971), премію "Срібні сирени" кінофестивалю в Сорренто (Італія, 1972).

Показ відбудеться в залі "Класик" кінотеатру "Жовтень".

Місце:
Кінотеатр "Жовтень"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
22-35 грн.

Реклама:

Головне сьогодні