Майстер-клас: "Авторське кіно. Припустимі та неприпустимі технічні прийоми"

Одеський міжнародний кінофестиваль запрошує вас у Літню кіношколу, у рамках якої відбуватимуться майстер-класи та кінопокази, які можна відвідувати за єдиним абонементом. Зокрема, приходьте на майстер-клас грузинсько-французького режисера Отара Іоселіані, що буде присвячений темі "Авторське кіно. Припустимі та неприпустимі технічні прийоми".

Отар Іоселіані народився 2 лютого 1934 року в Тбілісі, Грузія. Вчився на механіко-математичному факультеті Московського державного університету. У 1965 році закінчив режисерський факультет ВДІКу. У 1962 році Іоселіані поставив короткометражну стрічку "Квітень", а в 1964 році зняв документальний фільм "Чавун", показавши у ньому один день роботи металургійного заводу. Вже для цих фільмів був характерний оригінальний режисерський стиль, який яскраво виявився в його першій повнометражній картині "Листопад" (1966 рік), яка була відмічена в Каннах і отримала нагороду ФІПРЕССІ і нагороду Жоржа Садуля за найкращий дебют. У 1971 році на екрани вийшов фільм "Жив співучий дрізд", а в 1976 році режисер поставив фільм "Пастораль", який отримав приз ФІПРЕССІ на Берлінському фестивалі. З початку 1980-х років Отар Іоселіані працює у Франції, там він зняв декілька документальних і короткометражних картин. У 1984 році фільм "Фаворити Місяця" був нагороджений на Венеційському кінофестивалі Спеціальним призом журі. Цією ж премією були відмічені ще два фільми Іоселіані — "І стало світло" (1989 рік) та "Розбійники. Глава 7" (1996 рік). У 1999 році на екрани вийшов новий фільм Отара Іоселіані, у якому він зіграв одну з головних ролей, — "Прощавай, рідний дім". Лауреат Царськосельської художньої премії (2001 рік).

Літня кіношкола сформована для студентів кіновишів, студентів інших вишів і всіх тих, хто вважає себе поціновувачем кіномистецтва. Для учасників кіношколи передбачені знижки на відвідування заходів ОМКФ у вигляді фестивальних абонементів "Літня кіношкола", для охочих організована можливість проживання в наметовому містечку на окремій території в центрі Одеси.

Одеський міжнародний кінофестиваль створено з метою підтримки і розвитку кінематографічного мистецтва та кіноіндустрії на території України. Цього року фестиваль відбувається вдруге і триватиме з 15 до 23 липня 2011 року. Фестивальна програма складається з міжнародної конкурсної програми, до якої входять повнометражні фільми з елементами гумору; позаконкурсних програм, ретроспектив, спеціальних показів та інших супровідних подій.

Захід відбудеться у залі кінотеатру U-Cinema. Щоб відвідати майстер-клас Отара Іоселіані, треба купити абонемент "Літня школа". Пам’ятайте, що цей абонемент купується один раз і дає право відвідувати всі заходи школи.

Місце:
м. Одеса, кінотеатр U-Cinema

Лектори:
Іоселіані Отар

Вартість:
700 грн.

Реклама:

Головне сьогодні