Екскурсія: "Нова частина Байкового кладовища"

"Цікавий Київ" пропонує гостям та киянам незабутні прогулянки містом, а також лекції з цікавими розповідями про історію і сьогодення столиці.

Цього разу організатори запрошують на 3-годинну пішохідну екскурсію новою частиною Байкового кладовища.

Розповісти про місто можуть не тільки житлові квартали, а й місця вічного спочинку. Причому саме некрополі часто зберігають ту історію, від якої в "живому" місті і сліду майже не залишилося. Новостроєнський цвинтар було засновано в 1830-і роки генералом Сергієм Байковим. Спочатку він був розділений на католицьку і лютеранську частини, але незабаром там дозволили ховати і православних.

Сюди ж переносили поховання з Аскольдової могили і Звіринецького кладовища після їх закриття, тут поховано чимало видатних особистостей, серед яких Михайло Грушевський, Леся Українка, Микола Садовський, Марія Заньковецька, Микола Лисенко. На щастя, ще збереглися, хоча і не в найкращому стані, унікальні склепи роботи Владислава Городецького, Володимира Ніколаєва.

Ми пройдемо цими тихими алеями, поговоримо про історію самого некрополя і про людей, що знайшли останній спочинок у його землі.

Зустріч групи – біля центрального входу (вул. Байкова, 6). Запис до групи – на сайті організатора.

Місце:
Без місця

Лектори:
Голіцинський Микола

Вартість:
50 грн.

Реклама:

Головне сьогодні