Старт програми "Інклюзивний музей"

Організатори розглядають виставку "Назустріч Країні Вранішнього Сонця" як соціально-культурний проект. Продовжуючи почату кілька років тому традицію залучення української громадськості до культурного надбання Японії, вона разом з тим є вираженням підтримки японського народу, який нещодавно постраждав від руйнівного землетрусу та його наслідків.

Проект передбачає знайомство глядачів з різними формами японської культури, що, на думку організаторів, сприяє формуванню цілісного образу цієї дивовижної країни, розвитку міжкультурного діалогу, реалізації просвітницької функції мистецтва.

На виставці представлено понад 70 кращих зразків художнього лиття й металопластики Японії епохи Мейдзі (1868-1912). Основу експозиції складають невеличкі скульптури (окімоно) з бронзи і срібла, серед яких почесне місце посідає "Мати, що годує немовля" Удагави Кадзуо, відома також як "Японська мадонна".

Крім того, представлені роботи Масацуне Кімура, Ічіоки Шиуна,Такагави Моріцугу та інших видатних майстрів, а також компанії Міяо, яка наприкінці XIX століття спеціалізувалася на виготовленні декоративної скульптури для європейських інтер'єрів.


Місце проведення - Харківська галерея "АВЕК".

Реклама:

Головне сьогодні