Виставка Лучано Кінезе Space atmospheres ("Космічні атмосфери")

Уперше в Києві відбудеться персональна виставка Space atmospheres одного з найвідоміших "інсайдерів" італійського арт-процесу, метра сучасного живопису Лучано Кінезе.

Лучано Кінезе народився 1942 року в північноіталійській провінції Горіція. Як студент Академії мистецтв у Венеції Кінезе потрапляє на початку 1960-х років у саме горнило художнього руху. Сильний імпульс як художник він дістав від учасників Movimento dello Spazialismo (Руху Спаціалізмо) Лучіо Фонтани. Спільно з однодумцями Кінезе розробляє свій варіант Спаціалізмо – нові підходи до взаємодії живопису і простору. 1968 року в віці 25 років Кінезе відкриває власну арт-галерею Nuovo Spacio Gallery (Галерея "Новий Простір") у м. Удіне, а в 1971 році – першу галерею в Венеції.

Абстракція як поетика живописного, з одного боку, та ідеї інтегрального мистецтва – з іншого живили його як художника і куратора: у своїх галереях Кінезе створює мистецькі події, у яких живопис поєднується з постдодекафонічною музикою, сучасною поезією, інсталяцією, перформансом, театром. Галереї Кінезе презентують найцікавіших митців Італії, водночас, починаючи з 1980-х років – і до цього часу Лучано Кінезе активно гуртує і просуває яскравих молодих художників, надаючи перевагу живописним напрямкам розвитку сучасного мистецтва.

Виставку власних творів, що презентують суму його багатогранного мистецького досвіду, Лучано Кінезе відкриє особисто 2 вересня 2011 року о 18:00 в залах європейської експозиції Національного музею імені Богдана та Варвари Ханенків. Виставка триватиме до 11 вересня. Захід відбудеться за підтримки Українського об’єднання "Стапріус-Клуб" (Харків).

Постійна експозиція Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків представляє колекції класичного мистецтва Італії, Іспанії, Франції, Нідерландів, Індії, Тибету, Монголії, Китаю, Японії, Ірану, Іраку, Сирії, Єгипту, Туреччини, Середньої Азії та Кавказу, пам’ятки Давнього Єгипту, Греції та Риму, а також чотири унікальні ранньовізантійські енкаустичні ікони 6-7 століть.

Місце:
Музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків

Лектори:
Кінезе Лучано

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні