Лекція Лучано Кінезе "Сучасне мистецтво Італії. Джерела"

Уперше в Києві один з навідоміших "інсайдерів" італійського арт-процесу, метр сучасного живопису Лучано Кінезе прочитає публічну лекцію на тему: "Сучасне мистецтво Італії. Джерела".

Лучано Кінезе народився 1942 року в північноіталійській провінції Горіція. Як студент Академії мистецтв у Венеції Кінезе потрапляє на початку 1960-х років у саме горнило художнього руху. Сильний імпульс як художник він дістав від учасників Movimento dello Spazialismo (Руху Спаціалізмо) Лучіо Фонтани. Спільно з однодумцями Кінезе розробляє свій варіант Спаціалізмо – нові підходи до взаємодії живопису і простору. 1968 року в віці 25 років Кінезе відкриває власну арт-галерею Nuovo Spacio Gallery (Галерея "Новий Простір") у м. Удіне, а в 1971 році – першу галерею в Венеції.

Абстракція як поетика живописного, з одного боку, та ідеї інтегрального мистецтва – з іншого живили його як художника і куратора: у своїх галереях Кінезе створює мистецькі події, у яких живопис поєднується з постдодекафонічною музикою, сучасною поезією, інсталяцією, перформансом, театром. Галереї Кінезе презентують найцікавіших митців Італії, водночас, починаючи з 1980-х років – і до цього часу Лучано Кінезе активно гуртує і просуває яскравих молодих художників, надаючи перевагу живописним напрямкам розвитку сучасного мистецтва.

Захід відбудеться в рамках персональної виставки Лучано Кінезе Space atmospheres, яка експонуватиметься в музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків 2-11 вересня. Партнер події – Українське об’єднання "Стапріус-Клуб" (Харків).

Місце:
Музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків

Лектори:
Кінезе Лучано

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні