I, Culture Puzzle. Майстерня сучасного ремесла

У Києві 3-4 вересня розпочнуться заходи міжнародної культурної програми з нагоди головування Польщі у Раді ЄС – I, Culture. Починаючи з вересня до кінця грудня 2011 року в провідних театрах, на найкращих сценах та фестивальних майданчиках Києва та України відбуватимуться події проекту I, Culture, які представлять сучасну польську культуру, потужний творчий потенціал якої спрямований у майбутнє, тож девізом програми є "Польща – креативний потенціал Європи". Програму впроваджує Інститут Адама Міцкевича у співпраці з Польським Інститутом у Києві та міжнародними партнерами.

У рамках програми на Софіївській площі відбудеться інтерактивний проект I, Culture Puzzle. Майстерня сучасного ремесла. Українці матимуть нагоду продемонструвати свою майстерність та фантазію, власноруч долучившись до створення інтернаціонального арт-об’єкту – велетенської аплікації "I, Culture" та обговорення основоположних духовних цінностей.

До уваги глядачів буде також представлено виставку хенд-мейд виробів і майстер-класи від польського дизайнера Моніки Якубяк та українських митців. Так, художниця Аліна Копиця проведе майстер-клас, присвячений технології up-cycling. Головною подією заходу стане оздоблення 1/12 частини пазлу "I, Culture" – це частина латинської літери "І". Полотно розміром 20х20 метрів буде розкладене долі, і волонтери разом з учасниками заходу заповнять поверхню своїми авторськими виробами. Щоб сфотографувати готовий елемент пазлу, у небо підніметься спеціальний мінікоптер. Єдиний великий пазл, створений творчими зусиллям мешканців 12 столиць, об’єднає не тільки частини гасла "I, Culture", але й традиції різних народів та бачення людей різних національностей, які прагнуть зберегти й продемонструвати світові свою автентичність, осмислити роль культури та мистецтва у власному житті та розвитку людства.

Цей проект знову доводить, що саме мистецтво, мова якого не потребує перекладу, було і залишається консолідуючою силою для різних поколінь та народів. В Україні організаційним партнером події виступає Garage Gang Kollektiv.

Місце:
Софійська площа

Лектори:
Копиця Аліна,Якубяк Моніка

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні