Лекція: "Паризька школа"

Культурний Проект розпочинає навчальний рік із паризьким настроєм!

У своїх спогадах Анна Ахматова влучно описала атмосферу Парижа того часу: "Марк Шагал уже привез в Париж свой волшебный "Витебск", а по бульварам разгуливало в качестве неизвестного молодого человека, еще не взошедшее светило – Чарли Чаплин. "Великий немой" (как тогда называли кино) еще красноречиво безмолвствовал (...) А вокруг бушевал недавно победивший кубизм, оставшийся чуждым Модильяни". Вона була знайома з тією атмосферою не з чуток. У 1963 році письменниця помістить на обкладинку своєї останньої книги "Біг часу" один з 13 портретів, що належали руці видатного Амадео Модільяні. Цей малюнок було створено в Парижі 1911 року.

Паризька школа – поняття широке, до нього відноситься творчість майстрів цього великого міста, починаючи з часів Середньовіччя. Паризька школа початку ХХ ст., з новаторським мисленням, відкрита для усього світу і космополітична, уже давно стала надбанням людства – явищем, без якого говорити про художню культуру сучасності неможливо.

Тож запрошуємо вас у суботу, 10-го вересня, о 13:00 на лекцію, присвячену Паризькій школі, яку прочитає мистецтвознавець Наталя Романова у рамках виставки "Іван Песке. Діалог культур".

Вхід на лекцію за реєстрацією: [email protected].

Місце:
Київський національний музей російського мистецтва

Лектори:
Романова Наталія

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні