Планетарські сеанси: У світі космічних співтовариств

Планетарські сеанси – це науково-популярні лекції, літературно-мистецькі програми або казково-пізнавальні (дитячі) програми про астрономію і космонавтику, що супроводжуються незабутніми астрономічними спецефектами – демонстрацією зоряного неба обох півкуль, сонячних і місячних затемнень, комет, метеорних дощів та інших явищ.

У рамках курсу Світлана Герасименко проведе лекцію "У світі космічних співтовариств". Лекція проводиться російською мовою.

Коли кажуть, що зорі народжуються, живуть та вмирають, їх ніби порівнюють з людьми. Рідко хто з людей хоче вести поодиноке життя. Про зорі також можна сказати, що вони не полюбляють самітності і живуть, найчастіше парами або групами, або, навіть, величезними товариствами – сукупченнями та галактиками. У багатьох зір є "сім’ї" – планетні системи. Галактики також живуть чималими групами...

Отже ви дослідите структуру нашого Всесвіту, починаючи з такої близької та знайомої нам Сонячної системи, закінчуючи скупченнями та надскупченнями галактик, та помилуєтеся нескінченним розмаїттям космічних об`єктів.

Тривалість програми – 50-60 хвилин. Рекомендований вік – від 13 років. Небо демонструється на кожному сеансі. Тривалість демонстрації неба і спецефектів залежить від програми.

Місце:
Київський планетарій товариства "Знання" України

Лектори:
Герасименко Світлана

Вартість:
дорослий 25, дитячий 20 грн.

Реклама:

Головне сьогодні