Зустріч-"оаза" NUrope: "Україна: перервані історії тривають"

3-6 жовтня в Україні відбудеться тринадцята зустріч-"оаза" NUrope – Європейського кочового університету мистецтва, філософії та підприємництва, присвячена темі "Україна: перервані історії тривають".

Заходи "оази" відбуватимуться в Києві та Львові за співпраці з Національним центром театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Основними темами чотириденної лабораторії стануть історія та філософія, театр і література, кіно і сучасне мистецтво, а також їхня взаємодія зі сферою бізнесу.

Мандрівний (номадичний) університет мистецтва, філософії та підприємництва у Європі (NUrope – "НЮроп") – це спільна ініціатива Європейського культурного парламенту, міста мистецтв Cittadellarte (фундація Пістолетто, Італія) і Або, академії університету в м. Турку (Фінляндія). Цей трирічний проект мандрівного університету був заснований в 2006 році для дослідження взаємовідносин між мистецтвом, культурою та економікою та їхньої ролі в перетворенні сучасної європейської ідентичності. Кожен "кочовий" рік передбачав певну тематичну експедицію. Так, перший (2006-2007) був присвячений візуальним мистецтвам, а подорожі відбулися до Фінляндії, Італії та Німеччини; 2008-ий – перформативній сфері мистецтва ("оази" у Словенії, Туреччини та Швеції); 2009-ий – музиці та поезії ("оази" в Данії та Фінляндії, присвячені питанням всесвітньої фінансової кризи).

Більше інформації про "оазу" – на сайті університету.

Місце:
Національний центр театрального мистецтва імені Леся Курбаса

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні