Кінопоказ: "Громадянин Гавел" Павла Коутецького та Мірослава Янека

6 жовтня 2011 року в прес-центрі кінотеатру "Жовтень" відбудеться показ документального фільму "Громадянин Гавел" Павла Коутецького та Мірослава Янека. Усі охочі матимуть ексклюзивну можливість переглянути повну версію стрічки – без купюр і телевізійних скорочень.

Показ відбудеться а ініціативи Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Чеського центру в Києві з нагоди 75-річчя Вацлава Гавела, чеського письменника, драматурга, дисидента, правозахисника і громадського діяча, останнього президента Чехословаччини (1989-1992) та першого президента Чеської Республіки (1993-2003).

Фільм "Громадянин Гавел", що має підзаголовок "Сцени з президентської кухні", переносить глядача за лаштунки політичних та особистих драм Вацлава Гавела у роки його президентства. У картині колишній дисидент показаний у різноманітних життєвих ситуаціях: під час політичних переговорів та в моменти, коли за ним не стежать камери, наприклад, як він свариться через складки на сорочці. Обидві його дружини – Ольга та Дагмар – у житті Гавела, так само як і в цій документальній стрічці, є головними героїнями. Ми також бачимо Вацлава Гавела в колі його друзів та колег, політиків із Чехії та інших країн, навіть поряд із учасниками гурту The Rolling Stones. Режисер Павел Коутецький, котрий знімав першого президента незалежної Чехії протягом 13 років, на жаль, не дожив до закінчення роботи. Режисер Мірослав Янек та його дружина – редактор Тонічка Янкова – завершили цю справу.

Тривалість фільму – 150 хв. Фільм демонструватиметься чеською мовою з українськими та англійськими субтитрами. Вхід – вільний.

Місце:
Кінотеатр "Жовтень"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні