Зустріч проекту "Художник говорить": Микола Рідний

Фундація Центр Сучасного Мистецтва та Національний художній музей України запрошують на другу зустріч у рамках проекту "Художник говорить". Новий гість проекту – Микола Рідний, художник і куратор, засновник харківської групи SOSka, один із найактивніших молодих українських художників, присутніх на міжнародній арт-арені.

В українському культурному середовищі останнім часом спостерігається значне пожвавлення дискусійного поля. У потоці ідей і поглядів, що дедалі активніше висловлюються наживо й онлайн, бракує, однак, важливого елементу – голосу Художника.

Серед запропонованих тем дискусії – роль і значення нового для України образу молодого митця, чия діяльність охоплює діапазон значно ширший за власне художню творчість. Яке значення для культурного процесу має постать такого художника-куратора, який є не лише автором суто мистецького продукту, але й самостійним “менеджером” своєї творчості, теоретиком, критиком? Художника з чітко сформованою позицією, що виступає своєрідною противагою вже усталеному типу українського живописця (нехай навіть "актуального" штибу), байдужого до загальної ситуації, який лишає свої полотна “говорити самим за себе”?

Проект "Художник говорить" – цикл зустрічей із художниками різних поколінь і творчих спрямувань,чия думка та позиція є важливими та вагомими в сьогоднішньому професійному дискурсі. Ключова мета зустрічей – скорочення дистанції між художником і глядачем, між художниками різних поколінь, у створенні активного діалогу та пошуку порозуміння.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Національний художній музей України

Лектори:
Рідний Микола

Вартість:
за квитком музею грн.

Реклама:

Головне сьогодні