Презентація книжкової серії "Українські студії"

Серія "Українські студії" має на меті видання монографій українських молодих науковців, котрих вирізняє новаторський підхід та належний академізм формату. Першим виданням серії є "Інший світ або етнічність в у дії: канадська українськість кінця двадцятого століття" Наталії Ханенко-Фрізен (Канада).

У книжці розглядається проблематика місцевої української етнічності в канадському повсякденні у часи активного відновлення транснаціональних зв’язків українців наприкінці ХХ ст. Монографія базується на матеріалах, зібраних авторкою впродовж п’яти років (1997—2001) під час різних етнографічних досліджень як у районі компактного поселення українців у провінції Альберта і селищі Мандери зокрема, так і в селі Грицеволя Львівської області, яке на початку минулого століття стало одним із джерел міграції селян до Мандер.

Розглядаючи з антропологічної точки зору місце локальної етнічної ідентичності в житті пересічної громади розвиненого суспільства, авторка пропонує етнографічний екскурс у життя маленького містечкa Західної Канади кінця ХХ ст. та запрошує разом із нею зануритися в це середовище та пережити різні аспекти його українськості.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Семків Ростислав

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні