Майстер-клас Бет Ярнелл Едвардс

У рамках фестивалю KievFotoCom відбудеться майстер-клас з фотографії від Бет Ярнелл Едвардс (США), яка представить проект "Мрії передмістя" (Suburban dreams).

"Іноді мене дуже цікавить, що відбувається з людьми у них вдома, настільки, що я хочу знати те, що відбувається в них у вбиральні або під ліжком. На моїх фотографіях я прагну сказати глядачеві не лише про те, що можна побачити, але також і про речі, які сховані й замкнені.

У 1997 році я почала фотографувати в передмісті Кремнієвої долини, де я жила багато років. Ідея цього, можливо, виникла під час розглядання роботи Августа Сендера, а також Діани Арбус. Щоб зрозуміти своє оточення, мені потрібно було щось подібне до систематизованої побудови каталогу, але гнучке, що дозволило б мені зафіксувати елементи надприродної та повної насолоди, яка, здається, існує всюди до кінця не поміченою. Коментування мого оточення, однак, ніколи не було моєю метою. Те, що має найбільше значення, це моя здатність фотографувати зсередини цей світ, з глибини, стерти бар’єри для відкриття. Виходячи з того, що моя тема не є унікальною, я думаю про свою роботу як про таку, яка відрізняється від роботи інших фотографів, у якій я не боюся, що близькість з моїми об’єктами притупить мої критичні здібності.

Мій оригінальний проект надав мені робочий метод, який, на мою думку, буде мати успіх в інших місцях, таким чином я розширила свій каталог, щоб включити об’єкти у Франції, Іспанії, Голандії та Німеччині. Більша частина цієї роботи була зроблена на запрошення іноземних установ. Я зачарована тим, як в еру глобалізації, що поширюється, можна подорожувати дуже далеко до таємниці віддаленого життя людей тільки для того, щоб повернутись додому. Тому я бачу свою роботу як континуум, навіть, якщо її було зроблено в багатьох різних місцях.

Оскільки я зачарована відносинами між людьми, їхнім середовищем та побутом, я звісно ж захоплена документальним кіно. Але моя мета полягає в тому, щоб завжди робити знімки, які приковують увагу та можуть існувати самостійно, як картини. Я хочу, щоб глядач був здивований моментами раптового визнання, відкриттям "Ага!"-моментів. Запрошуючи глядача до моєї гри, я хотіла би змінити шлях його сприйняття світу".

Попередня реєстрація на майстер-класи за електронною поштою: [email protected] або за тел. +380 (44) 235 36 19.

Місце:
Музей-майстерня Івана Кавалерідзе

Лектори:
Едвардс Бет Ярнелл

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні