Урочистий концерт I, CULTURE Orchestra

27 жовтня у Національній опері України розпочнеться перше європейське гастрольне турне I, CULTURE Orchestra і продовжиться у найкращих концертних залах Європи: Берлінській філармонії, Palais des aux-Arts у Брюсселі, Royal Festival Hall у Лондоні, Teatro Real у Мадриді та Національній філармонії у Варшаві.

I, CULTURE Orchestra – унікальна ініціатива інституту Адама Міцкевича, один із найважливіших проектів культурної Програми I, CULTURE в рамках Головування Польщі у Раді ЄС, який покликаний об’єднати молоду музичну еліту країн Східного партнерства. Цей міжнародний колектив продовжує традицію створення музичних творчих об’єднань - Молодіжного оркестру Європейського Союзу та West-Eastern Divan Orchestra.

Виконавців Оркестру було відібрано за підсумками національних прослуховувань міжнародного журі, тож завдяки I, CULTURE Orchestra, талановиті музиканти нового покоління з України, Білорусі, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії (країни-учасниці Східного партнерства) отримали можливість стажування у найвідоміших маестро світу, виступити у найпрестижніших концертних залах Європи. Вони гратимуть у Берлінській Філармонії, Palais des aux-Arts у Брюсселі, Royal Festival Hall у Лондоні,Teatro Real в Мадриді та Національній філармонії у Варшаві. До концертної програми увійшли твори відомих композиторів, серед яких Кароль Шимановський, Сергій Прокоф’єв, Дмитро Шостакович. Понад 100 талановитих молодих музикантів Східної Європи увійшли до основного складу Оркестру, з них 14– українські виконавці.

Артистичний директор та диригент I, CULTURE Orchestra – маестро Павел Котля, який вже багато років співпрацює з такими відомими колективами, як "Лондонський Симфонічний оркестр", "Молодіжний оркестр Європейського Союзу", "Санкт-Петербурзька філармонія" та "Національний симфонічний оркестр польського радіо".

Соліст оркестру – Петер Яблонський. Його знають на усіх континентах, де він виступав, зокрема, з Німецьким симфонічним оркестром Берліна (Deutsches Symphonie-Orchester Berlin) й у співпраці з яким записав декілька альбомів; з Лондонським оркестром "Philharmonia", Клівлендським оркестром (Cleveland Orchestra), Симфонічним оркестром Маріїнського театру (Kirov Orchestra), Симфонічним Оркестром Ен-Эйч-Кей (NHK Symphony Orchestra), а також з філармонічними оркестрами Чехії.

Програма концерту у Києві:
С. Прокофьєв – "Скіфська сюїта", тв. 20
К. Шимановський – Симфонія № 4 (Symphonie concertante), тв. 60
Д. Шостакович – Симфонія № 5 d-moll, тв. 47

Місце:
Національна опера України ім. Тараса Шевченка

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні