Фільм-концерт "Хармс. Досягти Безсмертя"

28 жовтня в клубі "Київ" відбудеться прем’єрний показ експериментального фільму "Хармс. Досягти Безсмертя", творцями якого є учасники київської формації Elektroklew. В основі сюжету фільму лягли записи зі щоденників російського авангардного письменника і поета Данііла Хармса (1905-1942).

Згідно з поширеною громадською думкою, творчість Хармса загалом не є серйозною літературою і належить головним чином до розважального жанру. Хармса сприймають як автора коротких, часто безглуздих п’єс для дітей. Однак це не зовсім так. Фільм звертає увагу на непомітну на перший погляд трагічну долю автора, безвихідь його творчого пошуку, а разом з тим постійне бажання вирватись із клітки кон’юктури радянського соцреалізму 30-их років минулого століття.

За жанром і масштабом фільм можна віднести до молодого експериментального арт-хаусу, однією з найголовніших складових якого є саундтрек, інструментальний пост-рок від гурту Elektroklew. Особливістю прем’єрного показу стане живе виконання саундтреку під час самого фільму. Музиканти будуть відтворювати оригінальний звуковий супровід фільму, знаходячись безпосередньо за великим екраном.

Концепцію вечора у злитті авангардної поезії, нелінійної музики і арт-хаусного кіно доповнять своїми виступами також київський гурт The Crяck і проект поета Андрія Сидоркіна (Санкт-Петербург) та гітариста Дмитра Лейбовича (Київ).

Запрошуємо всіх небайдужих!

Місце:
Клуб "Київ"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
35 грн.

Реклама:

Головне сьогодні