Презентація нової книжки Юрія Андруховича "Лексикон інтимних міст"

11.11.2011 в "Майстер Класі" відбудеться презентація нової книжки Юрія Андруховича "Лексикон інтимних міст".

Дата офіційного релізу не випадкова, адже в книжці Юрій Андрухович розповість 111 історій про 111 міст, які йому довелося відвідати, у яких довелося пережити приємні й не дуже, але завжди унікальні інтимні – у широкому значенні цього слова – моменти. Розташовані в алфавітному порядку за географічними назвами, ці різножанрові тексти – від есе й оповідань до віршів у прозі – разом складають автобіографічний атлас світу письменника, що стане найбільшим за обсягом його твором.

"Там є Київ, Львів, Москва, Варшава, Нью-Йорк, – розповідає Юрій Андрухович, – навіть Єнакієве. Зі східноукраїнських міст написав і про Харків, Полтаву, Дніпропетровськ. Нема Донецька і Луганська, бо замало там побував, не склалося достатньо пригод".

Не варто шукати в цьому доволі суб’єктивному атласі об’єктивних характеристик того чи іншого міста, проте можна звернутися до нього аби потрапити в атмосферу певного моменту, пережити пригоду, відчути місце на дотик, на смак, на колір.

"Лексикон інтимних міст" – перший прозовий проект, що буде здійснений в рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. "Так сталося передусім тому, що я люблю чинити за принципом "а чому б і ні?", – коментує свою співпрацю з фестивалем Юрій Андрухович. – Від Меридіану як видавця очікую своєчасного виходу книжки. Позаяк дата презентації визначилася сама собою, ми не маємо права її провалити. А все інше додасться".

Вхід на презентацію – за запрошеннями, умови отримання яких будуть оголошені на фестивалі Meridian Czernowitz та на сайті АртПоля на початку вересня.

Місце:
Культурно-освітній центр "Майстер Клас"

Лектори:
Андрухович Юрій

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні