Лекція: "Віч-на-віч із життям і смертю"

Культурна асоціація "Новий Акрополь" запрошує відвідати події, що проводитимуться в рамках Тижня філософії. Зокрема, 16 листопада відбудеться лекція "Віч-на-віч із життям і смертю".

"Всі думки про смерть потрібні для життя" (Л. Толстой)

Сьогодні ми чимало знаємо про опір матеріалів, про фізичні величини; нам багато відомо про те, як перемістити своє тіло з одного місця в інше, як вилікувати пошкоджену руку… Проте в тому, що стосується фундаментальних проблем людського існування, ми лишаємося такими ж невігласами або навіть ще більшими, ніж людина, яка залишила свої малюнки на стінах печер Альтаміри.

Тому сьогодні ми продовжуємо ставити те саме старе питання, яке промовляють все нові й нові вуста: "Що буде з нами? Що буде з нашим життям?" Ми знаємо, що прийшли у цей світ, що з’явилися на світ у лоні своєї родини, у певному суспільстві, певній державі, у нас є друзі, іноді є проблеми у спілкуванні з людьми, нас люблять, розуміють або не розуміють… Але за всім цим постає давнє питання, яке йде з глибин віків: хто ми? Звідки ми прийшли і куди йдемо?

Не варто закривати очі, вуха і душі на факт смертності – і власної, і своїх близьких. Слід говорити про неї, думати, читати, намагатися її усвідомити. Адже, як слушно зауважив Августин Блаженний, "лише перед лицем смерті по-справжньому народжується людина".

Тиждень філософії – низка заходів з нагоди святкування Всесвітнього дня філософії, а також 20-ї річниці діяльності Філософської школи "Новий Акрополь" в Україні. Тиждень проводиться в рамках проекту "Людина в пошуках смислу".

Всесвітній день філософії (Міжнародний день філософії) – щорічне свято, започатковане з ініціативи ЮНЕСКО, яке проводиться щороку в третій четвер листопада з метою поширення філософського способу мислення і життя. Центри "Нового Акрополя" у більш ніж п’ятдесяти країнах світу щороку беруть участь у заходах ЮНЕСКО та організовують власні програми до Всесвітнього дня філософії.

Довідки за тел.: +380 (44) 501 01 35, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Мусулін Антон

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні