6 листопада, 15:00

Спеції та трави, або Як надати страві довершений смак

39
6 листопада 2011

Кервель, лакриця, пастернак, рукола, рута, шамбала, фенхель... і ще десятки спецій, прянощів та трав, про які багато з нас нічого й не чув. А даремно, бо все це може не тільки урізноманітнити вашу кухню, підкреслити, доповнити, зробити більш насиченим смак навіть найпростіших страв, але й зробити їх значно кориснішими для здоров’я.

Під час курсу ви побачите та понюхаєте безліч спецій. Приготуєте та спробуєте салат із зелені з оригінальної заправкою та справжній Масала-чай. Отримаєте підбірку з десяти рецептів – простих, але дуже смачних та корисних страв з різних кухонь світу. Вам розкажуть, як приготувати українську страву, приміром, на східний чи італійський манер лиш додавши туди кілька спецій в певних пропорціях.

Заняття складатиметься з двох частин. Перша про сухі спеції та прянощі, друга – про свіжі трави.

А дізнаєтеся таке:
- про види спецій, прянощів, трав;
- про суміші спецій – що таке французькі "Чотири спеції" та китайські "П’ять спецій";
- що звідки до нас прийшло: спеції та трави Далекого і Близького Сходу, Середземномор’я, Британії та Північних країн;
- традиції використання спецій та трав в різних кухнях світу;
- до яких продуктів, які спеції та трави найбільше пасують;
- як правильно та як довго можна зберігати різні спеції;
- які трави та як вирощувати вдома;
- де в Києві найліпше купувати спеції та трави, і де дістати те, що в Україну не завозять.

Тривалість: 3 години.

Місце:
Уточнюється

Лектори:
Голобородько Анастасія

Вартість:
109 грн.

powered by lun.ua