Відкриття виставки Іллі Чічкана та Psyfox "Задній прохід до музею"

PinchukArtCentre представляє четверту експозицію в рамках проекту РАС-UA – спільну виставку Іллі Чічкана та Psyfox. Виставка під назвою "Задній прохід до музею" (Backside entrance to the museum") розміститься на 5-му поверсі арт-центру в художньому просторі PAC-UA і буде відкрита для огляду з 7 грудня 2011 по 8 січня 2012 року.

Спеціально створений для PinchukArtCentre проект являє собою 12-метрову картину, присвячену логотипу арт-центру, що була створена Іллею Чичканом у співпраці з графіті-художником Psyfox, а також інтерактивну пейнтбол-інсталяцію.

Говорячи про проект, Ілля Чічкан зауважив: "Біля джерел телебачення був цікавий і доволі психо-травматичний жанр "Театральні телепостановки". Ось і мені в цьому проекті хотілося б звернути стіни музеїв ззовні всередину і створити ситуацію, в якій, звісно, глядач буде актором серед декорацій ... Або ж 25-м кадром".

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre: "Запросивши художника-графітника Psyfox попрацювати разом над картиною, в своєму новому циклі робіт "Задній прохід до музею" Чічкан продовжує традицію трансформування низької культури у високу, а високої культури – в популярні бренди. Чічкан сміливо пропонує відвідувачам PinchukArtCentre використовувати його культові образи мавп в якості мішеней в пейнтбольній алеї, яка видозмінює білий куб виставкового простору арт-центру".

8 грудня 2011 о 19:00 Ілля Чічкан разом з мистецтвознавцем і куратором
Людмилою Комарницькою проведуть дискусію, присвячену проекту "Задній прохід до музею". Захід відбудеться на 5-му поверсі в просторі PAC-UA.

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентує динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками, виставки яких проходять протягом одного місяця кожна в контексті Колекційної платформи на 5-му поверсі арт-центру. З моменту відкриття у 2011 році, у просторі PAC-UA пройшли виставки Василя Цаголова, Арсена Савадова та Олександра Ройтбурда.

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні