Лекція: "Дизайн і час: 170 років"

Культурний Проект запрошує на уперше представлену у рамках курсу "Історія мистецтва ХХ століття" лекцію дизайнера та куратора Павла Гудімова на тему "Дизайн і час: 170 років", що відбудеться у понеділок, 12 грудня, о 19:00 в Центрі сучасного мистецтва М17 за адресою вул. Горького, 102-104.

В авторській лекції Павло Гудімов зверне увагу на ті аспекти, що є на його думку найважливішими в історії дизайну, і спробує спрогнозувати його розвиток на найближче майбутнє. У своїй доповіді автор зупиниться на стилях i напрямках дизайну та iсторiях з життя знакових постатей. Буде представлений фотозвіт про життя дизайну в музейних стінах та спроба розкрити формулу – функцiональнiсть плюс естетика.

...Одні й ті ж самі предмети бувають і прекрасні, і потворні? – запитав Арістіп.

– Так, присягаюся Зевсом, – відповідав Сократ, так само як і хороші і погані: ...тому що все хороше і прекрасне по відношенню до того, для чого воно добре пристосовано, і навпаки, погане і потворне по відношенню до того, для чого воно погано пристосовано. – Таким чином уже в часи античності заторкувались питання краси і практичності, – двох елементів, без яких неможливло розглядати історію дизайну, але дизайн як художня діяльність виникає лише усередині ХIХ ст., коли були сформовані основні теорії та творчі принципи дизайну.

Це будуть двi години наповненi дизайном, архiтектурою та мистецтвом.

ВІДЕО ДНЯ

Реєстрація – листом на [email protected].

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Гудімов Павло

Вартість:
абонемент/150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні