Круглий стіл у PAC: Митець і суспільство

«Круглі столи PinchukArtCentre: Пожива для розуму» – регулярні групові дискусії за участю провідних українських та міжнародних фахівців з різних напрямків і галузей мистецтва. Цей форум покликаний давати поживу для роздумів, спонукати до обміну думками та ґрунтовно розглядати мистецтво українське в контексті мистецтва глобального. Темами дискусій стануть актуальні проблеми суспільства, віддзеркалені у виставкових проектах PinchukArtCentre.

У засіданні першого круглого столу візьмуть участь арт-менеджер PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф; художниця, член групи Р.Е.П. Леся Хоменко; викладач кафедри культурології, керівник Центру візуальної культури НаУКМА, редактор журналу «Політична критика» Василь Черепанин; художник Тіберій Сільваші, а також філософ і письменник Тарас Лютий. Модератором дискусій виступить директор Фундації ЦСМ, головний редактор інтернет-журналу «КОРИДОР» Катерина Ботанова.

«Цією новою ініціативою PinchukArtCentre започатковує довгостроковий форум для диспутів та обміну думками стосовно актуальних проблем суспільства, які перегукуються з програмою виставок PinchukArtCentre. Цей проект створено у співпраці з Фундацією ЦСМ. На першому засіданні ми обговоримо питання активності митців у соціально-політичному житті», - сказав Бйорн Гельдхоф.

Катерина Ботанова зазначила: «Ми у Фундації ЦСМ переконані у важливості дискусій для розуміння мистецтва, яке сьогодні має справу зі складними питаннями й незвичними формами. Коли питання, ідеї, незгоди та переконання збираються на одній платформі - з такого обміну народжується нове усвідомлення ролі мистецтва у сучасному світі. Разом із PinchukArtCentre ми пропонуємо таку регулярну платформу, де культурні фахівці з різних сфер і середовищ обговорюватимуть гострі й гарячі питання, дискутуючи з аудиторією та власними стереотипами».

Вхід вільний, попередня реєстрація обов’язкова за телефоном 590-08-58 або за e-mail [email protected] Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Реклама:

Головне сьогодні