Відкриття виставки Їржі Корнатовського "Медитації картиною"

19 січня відбудеться відкриття виставки сучасного чеського художника Їржі Корнатовського "Медитації картиною".

Він працює з різними техніками малювання й живопису, по-новому сприймаючи їхній традиційний характер та повністю перевертаючи вкорінені уявлення про їх використання. Малюнки Корнатовського часто сягають довжини п’яти метрів , що звичайно ж відображається і на зображальних засобах, і на способі спілкування з глядачем.

Великоформатні малюнки Корнатовський створює технікою вугілля на картоні, для менших форматів використовує й графіт чи кулькову ручку. Вибрана техніка допомагає йому якнайкраще дотримуватися вибраного ритму й динаміки малюнку. Малюнок тут насамперед – це фіксування самого процесу створення цього малюнку, а не фігурна композиція з довільним способом виконання. Корнатовський цілиться на тяглість, повторюваність дій майже ритуального характеру. Тобто мова йде про певне утримання ряду подій в ритмі циклічного (тобто архетипного чи міфічного) часу.

ВІдкриття виставки відбудеться 19-го січня, о 19:00, в Bottega Gallery. Виставку відкриватиме Надзвичайний та Повноважний посол Чеської Республіки пан Іван Почух за участю автора Їржі Корнатовського та куратора експозиції Іво Гуцла.

Місце:
Галерея Bottegа ("Боттега")

Лектори:
Почух Іван,Корнатовський Їржі

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні