Лекція: "Гендер, плюралізм та політична боротьба – ізраїльський досвід"

У четвер 19 січня о 15:00 у Центрі візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2, Староакадемічний корпус, 1-й поверх) відбудеться лекція Алека Д. Епштейна (Ізраїль) "Між мілітаристським гуманізмом і парадами гордості: гендер, плюралізм та політична боротьба – ізраїльський досвід" та презентація спеціального випуску з юдаїки журналу "Українська орієнталістика", організовані спільно із Науково-дослідним центром орієнталістики ім. О. Пріцака.

Фемінізм традиційно сприймається як антонім мілітаризму, а проведення парадів гордості як щось немислиме поблизу релігійних святинь, особливо в країнах, де релігія не відокремлена від держави. Однак ізраїльський досвід – і в цьому його унікальність – свідчить про протилежне: жінки роблять успішну політичну кар’єру, хизуючись своїм досвідом в армії і спецслужбах, а ґей-паради відбувалися на відстані сотень метрів від Старого міста Єрусалима – святого місця для трьох монотеїстичних релігій. Розгляду цього унікального досвіду ролі ґендерних факторів у суспільно-політичному житті (на прикладі Ізраїлю в порівняльній перспективі) і буде присвячена лекція д-ра Алека Д. Епштейна.

Доктор Алек Д. Епштейн працює на кафедрі соціології, політології і комунікації Відкритого університету Ізраїлю, з 2009 р. – на російсько-британській аспірантській програмі кафедри соціології та політології Московської вищої школи соціальних та економічних наук. Д-р Епштейн є визнаним експертом з історії та політики Ізраїлю та історії арабо-ізраїльського конфлікту. В Україні було видано його книги "Війни та дипломатія. Арабо-ізраїльський конфлікт у ХХ столітті" (2003), "Відродження єврейської державності та невирішене "єврейське питання" (2011).

Місце:
Науково-дослідний центр візуальної культури при Національному університеті "Києво-Могилянська академія"

Лектори:
Епштейн Алек

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні