Лекція "Бусідо. Шлях воїна"

Культурна асоціація "Новий Акрополь" запрошує на цикл лекцій та майстер-класів "Японія. Мистецтво життя". 31 січня відбудеться лекція "Бусідо. Шлях воїна".

Люди звертаються до давніх бойових мистецтв у спробі осягнути смисл понять сили і честі, яких завжди прагнула людина, всупереч світу, основними рисами якого стали слабодухість і втеча від труднощів. Всі види східних бойових мистецтв просякнуті релігійним змістом, закладеним в них свого часу буддистами. Кодекси, на основі яких вони діяли, також мали буддистський ґрунт. Найвідоміший з них – японський бусідо. Він був зібранням моральних норм, що регламентували життя касти японських воїнів – самураїв.

Легендарний японський самурай Міамото Мусасі в "Книзі п’яти кілець" писав: "Самурай повинен іти шляхом воїна. Я думаю, що зараз люди в більшості нехтують цим. Хто відповість зараз, що таке шлях воїна? Ніхто. Тому що сердця людські закриті перед істиною. Істинна мужність воїна – жити тоді, коли треба жити, і померти тоді, коли треба померти. Справжня міць воїна – це внутрішня міць, яка виходить із знання власної природи й єдина мета такого шляху – це пізнання себе".

Контактна інформація: +380 (44) 501 01 35, +380 (67) 656 33 62, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

ВІДЕО ДНЯ

Лектори:
Без лектора

Вартість:
25 грн; пільговий 15 грн.

Реклама:

Головне сьогодні