Лекція канадського фотографа Джеффа Волла

"Краса фотографії вкорінена у великому колажі, яким і є повсякденне життя. Тобто це комбінація цілком конкретних і специфічних речей, що створюються ніким і кожним, все, що стає доступним лише після того, як поєднується в картину".
Джефф Волл в інтерв’ю Аріель Пелен, Phaidon, 1996 р.

PinchukArtCentre запрошує на лекцію Джеффа Волла, яка відбудеться в рамках його першої у Східній Європі персональної виставки під назвою "Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна". Лекція відбудеться в суботу, 4 лютого 2012 року, з 16:00 до 18:00 в актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60, червоний корпус).

На лекції Джефф Волл представить свої роботи та технології, які він використовує в процесі творчості, супроводжуючи свою розповідь добіркою наочних матеріалів. Слухачі ознайомляться з історією створення проектів митця, а також його творчістю та художньою стратегією в цілому. Після лекції художник відповість на запитання присутніх.

Видатний канадський фотограф Джефф Волл завжди захоплювався масштабними живописними полотнами – картинами, які окремо розташовуються на стіні і розкривають перед нами щось унікальне і важливе – та привніс їх властивості у фотографію. Деякі з його проектів містять прямі посилання на знакові картини, таким чином увиразнюючи зв’язок між різновидами мистецтва.

Джефф Волл найбільш відомий своїми фотографічними зображеннями, підсвіченими у лайт-боксах. Його теми варіюються від "майже документальних" побіжних поглядів на міське і приміське повсякдення до детально розроблених, штучно сконструйованих зображень.

Волл працював з новими цифровими візуальними технологіями від початку 1990-х рр. Вони розширили його мистецьку практику і дозволили працювати з такими формами фотомонтажу, які були майже неможливими до початку використання комп’ютерів в царині фотографії. Його монтаж непомітний, а картини завжди здаються єдиними і цілісними.

Лекція Джеффа Волла відбувається за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Експозиція Джеффа Волла під назвою "Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна" складається з 17 фоторобіт та 7 лайт-боксів. Вона розташована на 2-му та 3-му поверхах арт-центру і буде відкрита для відвідувачів з 4 лютого до 1 квітня 2012 року.

Зважаючи на обмежену кількість місць, прохання зареєструватися на захід завчасно за тел. +380 (44) 590 08 58 або за електронною адресою [email protected]

До уваги представників ЗМІ:
З питань стосовно акредитації на фото та відео зйомку події, будь ласка, звертайтеся в прес-службу за електронною адресою [email protected].

Джефф Волл народився в 1946 р. у Ванкувері, Канада. Він практикував і вивчав мистецтво з дитинства. З 1964 по 1970 рік вивчав історію мистецтв в Університеті Британської Колумбії у Ванкувері. Для отримання ступеню магістра в галузі історії мистецтва (1970), він написав дисертацію на тему руху Дада. З 1970 по 1973 рр. Волл навчався в аспірантурі Інституту мистецтва Курто Лондонського університету. Він вивчав творчість Джона Хардфілда та Марселя Дюшана, історію мистецтва, кіно та фотографії.

Він мав багато міжнародних персональних виставок, включно з ICA, Лондон (1984), Irish Museum of Modern Art, Дублін (1993), Whitechapel Gallery, Лондон (2001), Kunstmuseum Wolfsburg (2001), HasselbladCenter, Гетеборг (2002), Astrup Fearnley Museum, Осло (2004) і ретроспективи в Schaulager, Базель (2005), Tate Modern, Лондон (2005), Deutsche Guggenheim, Берлін (2007) і Museum of Modern Art, Нью-Йорк (2007).

У 2002 році Волл був удостоєний премії Хассельблада (Hasselblad Award).

Місце:
Київський національний університет ім. Тараса Шевченка (головний корпус)

Лектори:
Волл Джефф

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні