Дискусія з Миколою Маценком в PinchukArtCentre

У четвер, 9 лютого 2012 року, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує всіх поціновувачів сучасного мистецтва долучитись до "Дискусії в PAC-UA", яка буде присвячена творчості Миколи Маценка та його роботам, представленим в рамках виставки "Неофольк". Подія відбудеться на 5-му поверсі арт-центру у художньому просторі PAC-UA.

Дискусію проведуть художник Микола Маценко та мистецтвознавець, кандидат мистецтвознавства Галина Скляренко. Відвідувачі заходу запрошуються до активної участі в обговоренні.

В рамках проекту "Неофольк" Маценко продовжує досліджувати найабстрактніші форми своєї творчості, вводить їх в концептуально окреслений простір, примушуючи глядача сприймати чуттєві повторення, колірні рішення і форми. Художник представляє українську традицію, фольклор та історію за допомогою абстракції. Ця експозиція – унікальний проект, в якому автор випробовує межі можливого в живописі, представляючи 46 робіт, створених спеціально для цієї виставки.

Виставка відкрита для огляду на 5-му поверсі арт-центру у художньому просторі PAC-UA з 4 лютого по березень 2012 року.

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентує динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками, виставки яких проходять протягом одного місяця кожна в контексті Колекційної платформи на 5-му поверсі арт-центру. З моменту відкриття у 2011 році, у просторі PAC-UA пройшли виставки Василя Цаголова, Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда та Іллі Чічкана.

Микола Маценко народився в селі Прутівка, Івано-Франківської області в 1960 році. Освіта: Республіканська художня школа ім. Тараса Шевченка, Київ (1972-1979), Львівська державна академія мистецтв (1979-1984). Живе і працює в Черкасах і Києві.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:

Тел.: +380 (44) 590 08 58
Електронна пошта: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото- та відеозйомки заходу прохання звертатись до прес-служби за адресою: [email protected].

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Маценко Микола,Скляренко Галина

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні