Лекція "Таємничий народ майя"

Асоціація "Новий Акрополь" за підтримки Посольства Мексики в Україні запрошує на відкриття виставки "Стародавні цивілізації Америки", що триватиме з 18 лютого по 4 березня 2012 року.

Відвідавши виставку, ви відчуєте надзвичайну красу та відкриєте для себе глибину цивілізацій доколумбової Америки – стародавніх культур майя, інків, ацтеків, тольтеків, ольмеків. Ці культури і сьогодні привертають увагу своїми таємницями – календаря та писемності, дивами архітектури, скульптури та живопису.

21 лютого у рамках виставки відбудеться лекція "Таємничий народ майя".

"Культура-загадка", "культура-феномен" – такими визначеннями наділяють культуру майя в своїх працях учені, намагаючись приховати своє безсилля пізнати істинний характер цієї видатної цивілізації. Не знаючи заліза і гончарного круга, не використовуючи колеса, майя досягли вражаючої досконалості в архітектурі, скульптурі й живописі. За п’ятнадцять століть до Колумба винайшли найточніший сонячний календар та ієрогліфічне письмо, використовували в математиці поняття нуля, передбачали місячні та сонячні затемнення й обчислювали шляхи руху планет.

Про майя написано багато книг, але й сьогодні, оглядаючи руїни майянських міст, ми згадуємо слова американського мандрівника Дж. Стефенса, сказані майже двісті років тому. Порівнюючи місто з кораблем, що розбився, він говорив: "Ніхто не може сказати, звідки він ішов, скільки тривала його подорож і що стало причиною його загибелі… Все уявлялось загадкою, темною і непроникною".

ВІДЕО ДНЯ

Внесок учасника: 25 грн., студенти та пенсіонери – 15 грн. Довідки: +380 (67) 656 33 62, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
25 грн; пільговий 15 грн.

Реклама:

Головне сьогодні