Кіносеанс: "Ян Шванкмаєр. Колекція короткометражних фільмів"

Проект "Культове кіно" представляє кіносеанс "Ян Шванкмаєр. Колекція короткометражних фільмів" що відбудеться в рамках циклу "Сюрреалізм і кіно".

Ян Шванкмаєр – чеський кінорежисер, сценарист, художник, сценограф, скульптор, аніматор. Представник експериментального кінематографа. Автор сюрреалістичних мультфільмів, скульптур, тактильних поем. Творчий шлях розпочав у 1950 біля стін Інституту прикладних мистецтв, а потім продовжив у Празькій академії мистецтв на відділенні лялькової майстерності. Творчість Шванкмаєра вплинула на таких визнаних метрів світового кінематографа, як Тім Бертон і Брати Куай. Серед тем творчості режисера – страх, боязнь замкнутих просторів і супроводжує всі його роботи тема маніпульованість – навіяні особистими фобіями і суспільно-політичною ситуацією в соціалістичній Чехословаччині. Кожен новий фільм режисера стає подією у світі анімаційного кіно.

Щоб потрапити на сеанс, ви маєте зареєструватися, надіславши на [email protected] заявку із зазначенням події, свого імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена.

Якщо виникають питання, дзвоніть за телефоном +380 (96) 975 92 85.

Місце:
Галерея Фонду сприяння розвитку мистецтв

ВІДЕО ДНЯ

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні