Лекція Саймона Шейха: "По той бік горизонту: стаючи колишнім. Потойбічне життя мистецтва після кінця (художнього) світу"

29 лютого у Мистецькому арсеналі стартує дискусійна платформа "Мистецтво після кінця світу", що являтиме собою серію дискусій про роль мистецтва в сучасному суспільстві й відбудеться в рамках Arsenale 2012. У межах проекту проходитимуть дискусії, лекції та семінари, а також міжнародна конференція (6-8 квітня), у якій візьмуть участь сучасні мистецтвознавці, художні критики, соціологи і теоретики мистецтва з усього світу.

Проект триватиме до травня. Влітку за підсумками платформи буде видано книгу, що буде містити тексти учасників платформи, а також художні проекти, створені спеціально для цієї книги українськими та міжнародними художниками. Кураторка дискусійної платформи – художній критик та історик мистецтва Єкатєріна Дьоґоть (Росія). Загальна ідея платформи базується на питанні: "Мистецтво давно призвичаїлося до ідеї про свій кінець, але що робити мистецтву, коли настає кінець світу?".

Кураторка платформи Єкатєріна Дьоґоть: "Утопічна традиція мистецького перевинайдення суспільства сьогодні стає політичною необхідністю. Саме тому під час дискусійної платформи Першої Київської бієнале про кшталт майбутнього суспільства сперечатимуться не професійні політики, економісти та правники, а художники, філософи, активісти і теоретики. Учасникам платформи буде запропоновано уявити та описати наш спільний світ "після кінця світу", з особливою увагою до ролі мистецтва у ньому".

29 лютого відбудеться перший захід у рамках платформи – лекція Саймона Шейха на тему "По той бік горизонту: стаючи колишнім. Потойбічне життя мистецтва після кінця (художнього) світу, яким ми його знаємо".

Саймон Шейх – мистецтвознавець, критик і куратор, професор Художньої академії Мальме (Швеція). У своїй лекції Саймон Шейх зосередиться на префіксі "пост-" у словах "постмодерний", "посткомуністичний", "постфеміністичний" та "постпублічний" і поставить питання, що буде далі – після краху, після комунізму, після мистецтва. Буде сформульовано мистецький проект "Стаючи колишнім": суперечність у термінах, що може бути продуктивною для естетики, політики та суб’єктивності.

Детально про проект можна почитати на сайті Мистецького арсеналу.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Шейх Саймон

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні