Тематична екскурсія "Застосування кольору в сучасному мистецтві: технології, ефекти, можливості"

Екскурсію проведе учасниця "Кураторської платформи" PinchukArtCentre Лізавета Герман.

Колір є одним з головних засобів виразності у творах мистецтва. Різні кольори викликають у глядачів різні емоції та асоціації, а, отже, грають важливу роль у формуванні загального враження від художнього твору. Митці класичних епох відтворювали колір за допомогою фарб. Сучасні майстри, у свою чергу, шукають незвичні способи репрезентації кольору за допомогою різноманітних інноваційних технік та прийомів, досягаючи часто неочікуваних ефектів.

Учасники екскурсії проаналізують те, як сучасні автори застосовують колір в різних художніх формах – живописі, фотографії, інсталяції. Яку роль відіграють окремі кольорові акценти в напівдокументальних знімках Джеффа Волла? Якого ефекту досяг Гарі Г’юм, застосовуючи виключно локальні кольори в своєму живописі? Як Андреас Гурскі досяг такої незвичної "мальовничості" в своїх епічних фотографіях, застосовуючи замість фарб сучасні цифрові технології? Обговорюючи ці та інші питання, учасники екскурсії зможуть подивитися на представлені в PinchukArtCentre твори під новим кутом зору і, разом з цим, поміркувати про значення кольору в сприйнятті навколишньої дійсності.

Екскурсія розпочинається на 2-му поверсі арт-центру на рецепції.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:
+380 (44) 590 08 58
[email protected]

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Герман Лізавета

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні