Кінопоказ: "Курча з черносливом" Маржан Сатрапі та Венсана Парроно

4 квітня в Києві розпочнеться 9-ий фестиваль Французька весна 2012. Київ, а також Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів і Одеса приймуть низку заходів, серед яких французьке сучасне кіно (повнометражні та короткометражні фільми), сучасний цирк і театр, музику, сучасне мистецтво, літературу та ідейні дебати.

В рамках фестивалю 10 квітня в кінотеатрі "Київ" відбудеться показ фільму "Курча з черносливом" режисерів Маржан Сатрапі та Венсана Парроно (Франція, 2011). Учасник конкурсної програми Венеційського кінофестивалю, 2011, лауреат Гран-прі кінофестивалю в Абу-Дабі, 2011.

Тегеран, 1958 рік. Відтоді як зламалася його улюблена скрипка, Нассар Алі Кан, один з найвидатніших музикантів свого часу, втратив смак до життя. Не знайшовши жодного інструмента, який міг би її замінити, він вирішує дочекатися смерті у власному ліжку. В надії піти з цього світу, він занурюється у глибокі мрії, водночас радісні і сумні, які переносять героя в його молодість.

З 2004 року Французька весна дарує публіці найбільших міст України нагоду пізнавати французьку сучасну творчість. Фестиваль здійснюється завдяки спільним зусиллям Посольства Франції, Французького інституту в Україні, мережі Альянс Франсез в Україні, а також за підтримки інституційних партнерів, серед яких Французький інститут у Парижі та Юніфранс, і приватних партнерів, таких як УкрСиббанк, Renault, МАУ та Moët Hennessy.

Місце:
Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
60 грн.

Реклама:

Головне сьогодні