Лекція Манфреда Целлера "Радянський футбол – українська ідентичність?"

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Німецька служба академічних обмінів та Посольство Німеччини в Україні раді запросити вас на черговий захід в межах циклу лекцій з історії України – публічну лекцію пана Манфреда Целлера "Радянський футбол – українська ідентичність? Футбольна лихоманка, ідентифікація і влада в Радянському Союзі (1960-1980)" (німецькою мовою із синхронним перекладом).

Лекція відбудеться 23 квітня 2012 р. о 19:00 у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина. Початок реєстрації о 18:30.

Довгими роками, з моменту заснування радянської футбольної ліги в середині 1930-х років, в радянському чемпіонаті з футболу домінували московські команди. І лише в 1960-х роках в них з’явились досить серйозні суперники. Перші успіхи "Динамо Київ", інших українських команд, а також команд багатонаціональної периферії Радянського Союзу змінили характер радянського чемпіонату. В доповіді обговорюються наслідки такого розвитку для радянського футболу. Яким чином відбувалась ідентифікація населення України з успіхами українських команд? Яку роль відіграли засоби масової інформації і політика партії в цьому багатонаціональному телевізійному шоу?

Звертаємося з проханням попередньо підтвердити участь до 22 квітня 2012 року за електронною адресою: [email protected].

Місце:
Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні

Лектори:
Целлер Манфред

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні