Майстер-клас "Японське мистецтво сумі-е"

Термін "сумі-е", який означає "малювання тушшю", був завезений в Японію із Китаю приблизно у VII сторіччі нашої ери японськими монахами. Китайці привезли із собою багато новизни, які міцно вкорінились в культурі Японії. Серед них були і каліграфія – "мистецтво красивого письма", а також деякі жанри образотворчого мистецтва. Японці поєднали каліграфію та образотворче мистецтво, отримавши напрям під назвою "сумі-е". Тоді монахи і дзен-буддисти стали використовувати його у своїх заняттях в якості дзен-вправ. Вони високо цінили однокольоровість картин, за допомогою яких можна було передати всю глибину почуттів. Монахи, небезпідставно вважали, що чорно-біле зображення потребує більшого напруження сил та натхнення,ніж кольорове, і привчає до дисципліни.

В мистецтві сумі-е існує 5 мазків, які означають 5 земних стихій: дерево, землю, воду, метал, вогонь. Саме на них базується вся творчість. Ця техніка заснована на натхненні та індивідуальності. Художнику не задаються точні рамки,він не повинен робити нарисів та ескізів. Абсолютна звичність та легкість сюжету, але при цьому унікальність, притаманна конкретному художнику та повна спонтанність.

5 енергій землі присутні в кожній людині. Промальовуючи кожний елемент, відбувається гармонізація енергій. Якщо немає гнучкості,стійкості, то важко долати повсякденні труднощі. Працюючи над картиною, набуваєш почуття спокою та захищеності.

Запрошуємо на майстер-клас! Тривалість 2,5 години
Попередній запис за телефоном: +380 (99) 521 46 19; електронною поштою: [email protected].

Місце:
Арт-студія "Счастье"

Лектори:
Адам Ольга

Вартість:
145 грн.

Реклама:

Головне сьогодні