Творчий вечір Антанаса Суткуса + Презентація книги Retrospective

Культурний фотографічний центр PhotoCULT за підтримки Литовського посольства в Україні представляє 11 травня – 31 травня Дні литовської фотографії в Києві. В рамках заходу 18 травня відбудеться творчий вечір всесвітньо відомого фотографа, представника знаменитої литовської школи Антанаса Суткуса та презентація книги Retrospective. Також відбудеться автограф-сесія.

Литовська школа фотографії займає дуже важливу й практично унікальну нішу в світовій історії фотографії – саме вона значно вплинула на розвиток фотографічної культури в країнах Радянського Союзу.

Масштаб події визначає Антанаса Суткуса, яка пройде з 17 по 31 травня в галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв. Глядачі побачать більше п’ятдесяти вінтажних фотографій, об’єднаних під загальною назвою "Ода повсякденності".

"Ода повсякденності" – це, передусім, свідчення часу. На світлинах Суткуса прості люди зображені в своєму "звичайному середовищі", на противагу поширеним в СРСР канонічним сценам з розповідями про щасливу радянську людину. Його образи щирі та достовірні, саме тому вони повністю відображають той час литовської історії. Дивлячись на роботи Суткуса, ми можемо згадати документацію приватного й особистого в роботах Анрі Карт’є-Брессона, або режисерські роботи Віма Вендерса.

Повну програму можете побачити тут

Дні литовської фотографії в Києві пройдуть за підтримки Міністерства культури Литви, Литовського посольства в Україні та Аташе з культури Дайви Дапшиєне і покладуть початок новому етапу культурного співробітництва України та Литви.

Місце:
Фонд сприяння розвитку мистецтв

Лектори:
Суткус Антанас

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні