Лекція "Шекспір. Універсальний геній"

Культурна асоціація "Новий Акрополь" запрошує на цикл лекцій "Генії епохи Відродження".

22 травня відбудеться лекція "Шекспір. Універсальний геній".

"Увесь світ лицедіє" – так було написано під Гераклом, що тримав Земну кулю на вивісці відомого театру "Глобус". Сучасникам Шекспіра вдалося перетворити драматургію з вуличних дійств на серйозні вистави, які торкалися моральних та філософських аспектів життя. Шекспіра ще за життя було названо найкращим у жанрі комедії та трагедії. У своїх сценічних творах він створював образи, що були зрозумілі і простим людям, й інтелектуальній еліті. До нас якимось дивом дійшли сонети Шекспіра, що спершу не призначалися для "чужих" вух. На жаль, багато з них неможливо перекласти, частково тому, що Шекспір вважається автором біля 3 тисяч англійських слів (згідно з Вебстерським словником).

Документальні відомості про Великого Барда можна вмістити в одне речення. Відсутність книг серед предметів, що були, за заповітом, залишені його родичам, слугувало підґрунтям для знаменитого "шекспірівського питання": чи був син ремісника шкарпеток зі Стратфорда без вищої освіти саме тим Шекспіром, який написав 37 п’єс та 152 сонети? З часом претендентів стає все більше.

Про театр в єлизаветинську епоху, про авторство сюжетів Шекспірових п’єс та особливості його творів ви зможете дізнатися на лекції "Шекспір. Універсальний геній".

Внесок учасника: 25 грн., пільговий (студ. та пенс.) – 15 грн.
Контактна інформація: +380 (44) 501 01 35, +380 (67) 656 33 62, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
25 грн.

Реклама:

Головне сьогодні