Міжнародний круглий стіл "Музей класичного мистецтва vs музей сучасного мистецтва"

24 травня в рамках Освітньої програми Arsenale 2012 та мережевої діяльності Мистецького Арсеналу відбудеться міжнародний круглий стіл "Музей класичного мистецтва vs музей сучасного мистецтва", в рамках якого пройде також презентація Президента СІМАМ Зденки Бадовінач.

Впродовж останніх кількох років у музейній царині України все помітнішими стають зміни, які тішать одних із нас і викликають безліч питань у інших. Як мають розвиватися наші музеї надалі? Як мають працювати, зокрема, художні музеї? Який досвід інших країн? Чи всі зміни є автоматично позитивними? Чи потрібен окремий музей сучасного мистецтва і яким би він мав бути? Які, в такому разі, функції традиційного художнього музею? І загалом, що ми маємо на увазі, кажучи "традиційний художній музей"? Усі ці питання стають щораз актуальнішими, як із діяльністю Мистецького Арсеналу, так і – наприклад – з появою нової ініціативи фонду Ріната Ахметова "Динамічний музей". Ініціативи, покликаної саме запровадити зміни в окремо взятому музеї, перетворивши його на "локомотив" розвитку для музейної царини в цілому. Отже, додається ще одне питання: який саме вплив на музейництво в Україні матиме поява такого "локомотиву" і яку роль він зможе відіграти? І знову актуальними стають питання про досвід колег в інших країнах та їхнє бачення процесів у світовому музейництві. І зокрема, в тій його частині, яка працює з художніми контекстами й артефактами. Про все це будете говорити під час круглого столу.

Учасники круглого столу:
- Зденка Бадовінач, куратор, директор Музею моденого мистецтва у Любляні, Президент СІМАМ;
- Девід Елліот, куратор Arsenale 2012;
- Оксана Баршинова, куратор, Національний художній музей України;
- Наталя Заболотна, генеральний директор, Мистецький Арсенал;
- Олеся Островська (модератор), куратор, арт-менеджер, керівник програм і проектів фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

CIMAM – Міжнародний комітет музеїв та колекцій сучасного мистецтва Міжнародної Ради Музеїв (ICOM) – це міжнародний форум професійного спрямування, створений для обговорення філософії, етики та практики колекціонування та експонування мистецтва двадцятого та двадцять першого століть

ІСОМ – Міжнародна Рада Музеїв – створена 1946 року недержавна організація музеїв та професійних музейних працівників заради підвищення інтересу до музеології та інший дисциплін, пов’язаних з управлінням та роботою музеїв. Вона підтримує формальний зв’язок із ЮНЕСКО та має дорадчий статус Економічної та соціальної Ради ООН.

Програма:
15:00 Вступне слово директора Мистецького Асеналу Наталії Заболотної
15:10 Презентація Зденки Бадовінач, Президента СІМАМ
15:40 Запитання
16:00 Кава-брейк
16:15 Початок круглого столу
17:15 Запитання
17:45 Фуршет

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації до 18:00 22 травня за електронною адресою [email protected] або за тел. +380 (67) 659 33 69. Без попередньої реєстрації вхід на загальних засадах.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Баршинова Оксана,Островська-Люта Олеся,Заболотна Наталія,Елліотт Девід,Бадовінач Зденка

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні