Лекція Суня Цзяньго "Тіло скульптора: втрачене і відновлене"

Перший міжнародний фестиваль сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project 2012 представляє професійну програму лекцій про сучасну скульптуру, яка відбудеться 3 червня 2012 року.

Освітня програма – важлива складова Kyiv Sculpture Project 2012. Її мета – популяризація скульптури і сучасного мистецтва в цілому серед української аудиторії. Освітня програма складається з двох основних напрямів: професійного і публічного.

Професійна програма представляє серію лекцій від провідних міжнародних експертів у галузі скульптури. Лекції присвячені історії розвитку скульптури в ХХ столітті, її основним напрямкам та ідеям, а також творчості найбільш важливих авторів і особливостям ключових музейних колекцій скульптури.

У рамках програми о 16:45 лекцію прочитає китайський скульптор, учасник спеціального проекту Kyiv Sculpture Project 2012 Сунь Цзяньго. Тема лекція: "Тіло скульптора: втрачене і відновлене".

Сунь Цзяньго, який представляє свою відому скульптурну групу "Спадкова мантія" в рамках Спеціального проекту KSP 2012, розповість про розвиток теми тіла скульптора, яке довгий час буквально відсутнє у його роботах, а тепер не тільки повернулося у творчість художника, але і зайняло в ньому центральне місце.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у лекційній програмі безкоштовна. Кількість місць обмежена.

Будь ласка, реєструйтеся за телефоном +380 (44) 235 44 71 або по електронною поштою: [email protected] (з позначкою "Реєстрація на лекційну програму" в темі листа).

Протягом всього періоду роботи фестивалю Kyiv Sculpture Project 2012 в рамках Публічної програми будуть також проходити різноманітні освітні заходи: лекції, майстер-класи від учасників фестивалю, екскурсійні тури в супроводі кураторів проекту та запрошених експертів, а також, спеціальні творчі заняття для дітей.

Розклад та додаткова інформація про всі події Освітньої програми Kyiv SculptureProject 2012 і фестивалю – на сайті www.sculptureproject.org.ua і афіші "Платформа".

Kyiv Sculpture Project – перший в Україні міжнародний фестиваль сучасної скульптури, що представляє новітні тенденції та найбільш актуальні напрями цього виду мистецтва.

Перший фестиваль пройде з 3 червня по 2 липня 2012 року в Національному ботанічному саду ім. Миколи Гришка. Основний проект Kyiv Sculpture Project 2012 представляє роботи 15 молодих художників з 6 країн світу, які були відібрані експертною радою на конкурсній основі. Спеціальний проект фестивалю представляє 5 робіт всесвітньо відомих скульпторів, які раніше не експонувалися в Україні. Серед представлених авторів: Єва Ротшильд (Ірландія), Магдалена Абаканович (Польща), Сунь Цзяньго (Китай), Найджел Голл (Великобританія) і Жауме Пленсія (Іспанія).

Партнером Kyiv Sculpture Рroject 2012 став найбільший європейський парк скульптури Yorkshire Sculpture Park.

Місце:
Національний ботанічний сад ім. Миколи Гришка

Лектори:
Цзяньго Сунь

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні