Лекція Стівена Пайфера "Україна: балансування між Росією, Заходом і демократією"

Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" ініціює лекцію-дискусію для студентів, аспірантів та громадських активістів із Стівеном Пайфером, Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні (1998 – 2000), старшим науковим співробітником Центру США та Європи Брукінгського інституту. Зустріч із відомим американським дипломатом відбудеться 5 червня 2012 року о 18:00 в Києві.

Тема "Україна: балансування між Росією, Заходом і демократією", яку професійний дипломат обрав для обговорення, створить можливість торкнутись питань цивілізаційного вибору України та її зовнішньої політики. Що ближче для України – Росія чи Захід? Чим є зовнішня політика України сьогодні – результатами конкретних рішень чи балансуванням між різними центрами сили? Який тип демократії обрати Україні? Яка у цьому роль громадського сектору?

Стівен Пайфер є директором Ініціативи по контролю над озброєннями Брукінгського інституту і старшим науковим співробітником Інституту Брукінгського центру США та Європи. Спеціалізується на питаннях контролю над озброєннями, а також на питаннях Росії та України. Виступав з коментарями по цих питаннях на CNN, Fox News, CNBC, BBC, National Public Radio. Його статті були опубліковані в The Washington Post, International Herald Tribune, Boston Globe та ін.

Місце проведення лекції: Національна академія наук України, велика конференц-зала, 3 поверх, вул. Володимирська, 55.

Робоча мова зустрічі – англійська.

Для участі в лекції необхідно заповнити форму реєстрації та надіслати її до 15:00 24 травня 2012 р. на [email protected] або [email protected].

Результати реєстрації будуть повідомлені напередодні на вашу електронну скриньку.

Місце:
Національна академія наук України

Лектори:
Пайфер Стівен

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні