Перфоманс Кеті Чухров "Афган-Кузьмінкі". Людська ораторія

12 червня 2012, у вівторок, о 18:00 в Малій галереї Мистецького арсеналу в рамках спеціального проекту "Подвійна гра" першої Київської бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 розпочнеться серія культурно-освітніх заходів Центру візуальної культури "Свобода вираження, вираження свободи".

Першою подією в програмі стане виступ російської філософині та поетеси Кеті Чухров, яка представить свій перформанс "Афган-Кузьмінкі". Людська ораторія". Після перформансу відбудеться дискусія з авторкою за участю дослідниці гендерної теорії Ольги Плахотнік.

"Афган-Кузьмінкі", що топонімічно є речовим ринком в Москві, – це поетична ораторія про наявну гендерну, сексуальну та економічну політику. Соціально-політична поема, яка мелодекламаційно виконується авторкою у власному музичному супроводі, порушує актуальні проблеми патріархально-капіталістичних відносин в сучасній Росії. Ці відносини визначаються гендерною нерівністю, фіксацією статевої приналежності та її ключовою роллю в панівних ринкових умовах, а також продажем і товарною вартістю жіночого тіла. Сцени життя торговців на ринку дискурсивно унаочнують в поемі моделі експлуатації та патріархального насильства, з якими сьогодні стикається значна частина пострадянського населення.

Перформанс Кеті Чухров концептуально продовжує феміністичну програму художнього об’єднання "Жіночий цех", конференції "Фемінізм: точка зборки" та презентації третього числа "Політичної критики" під назвою "Секс і політика".

В музичному супроводі авторки використана класична музика Г. Ф. Генделя, Ж-Ф. Рамо, Дж. Дауленда.

Кеті Чухров – філософиня, поетеса, викладає на кафедрі загальної історії мистецтва РДГУ (Москва, Росія), входить до редакційної ради "Художественного журнала". Авторка книг і збірок поезій: "Быть и исполнять. Проект театра в философской критике искусства", "Война количеств", "Просто люди".

Ольга Плахотнік – фахівчиня із феміністичної філософії та гендерних студій, Харківський національний університет ім. Василя Каразіна.

Модерує дискусію Єлизавета Бабенко – культурологиня, активістка Центру візуальної культури та Феміністиної Офензиви.

Місце:
Мала галерея Мистецького арсеналу

Лектори:
Плахотнік Ольга,Чухров Кеті,Бабенко Єлизавета

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні