Презентація проекту Курта Флекенштайна Games go on

Наприкінці червня 2012, коли футбольна гарячка в Європі досягне точки кипіння, у містах проведення "Євро 2012" Києві та Вроцлаві, а також у Берліні відбудеться особлива форма публічного перегляду футболу. Мистецькі інституції трьох міст представлять відео, яке по-особливому показує футбольну гру. В цьому відео десять учасників команди, вдягнені у форму Німецької збірної зразка 1941 року, грають на невеликому полі, ігноруючи будь-які правила футбольної гри. Немає ані рефері, ані воротарів, але все ж зберігається відомий запал та оплески, коли гра досягає своєї мети.

У той самий час група оголених людей веде свою власну гру на тому ж полі. Це чоловіки та жінки різного віку та грають вони зовсім інакше: перекидають із рук в руки легкого м’яча неначе діти. Однак той факт, що обидві команди перебувають та грають на одному полі, рано чи пізно викликає конфлікт інтересів аж доки одного разу гравець команди не збиває з ніг оголену людину, що трапилась на його шляху. Оголена людина падає долілиць. І в цю мить інша оголена людина, що досі стояла на межі поля, долучається до гри як тиха "заміна". Відео закінчується, коли всі одинадцять оголених лишаються лежати нерухомо на землі. Але фільм знову починається з самого початку, власне так як у історії та реальному житті – ігри тривають…

Відео будуть знімати на футбольному полі у Києві в середині червня. Ця робота відсилає до подій 1941 року, коли німецькі окупанти знищили в Бабиному Яру понад 30 тисяч євреїв. Інша референція – легендарний "Матч смерті" (команда київського Хлібзаводу, в складі якої було 8 гравців "Динамо", проти футболістів німецької команди "Флекельф", посилений склад за участі Люфтвафе), інтерпретація якого покладена в основу відео.

Презентація відео в Києві відбудеться 18 червня 2012 з 19:00 до 20:30 в Національному художньому музеї України (вул. М. Грушевського, 6). Вхід вільний.

Kурт Флекенштайн (нар. 5 грудня 1949) – німецько-польський художник, який працює в царині site-specific art, мінімалістичного мистецтва, створює інсталяції. З 2003 року Флекенштайн працює як художник, фокусуючись на просторових об’єктах та інсталяціях, які створює як в музеях і арт-центрах, так і в публічному просторі. В його роботи вплетені інтуїтивні відчуття; вони зачаровують, дратують, провокують глядача на запитання і постійне порівняння ідеалістичного та реального, відштовхуючись від чільних соціальних, культурних і економічних питань та проблем навколишнього середовища. Курт Флекенштайн нині живе і працює в Мангеймі та Вроцлаві.

Місце:
Національний художній музей України

Лектори:
Флекенштайн Курт

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні