ПОШУК: "Культурний шар" від групи МММ

10 липня, у вівторок, о 19:00 відбудеться презентація проекту "Культурний шар" від групи МММ в рамках програми "ПОШУК"

"Культурний шар" – це проект із дослідження "інтимного" громадського простору ліфта. Художники із групи МММ створили 50 живописних копій відомих картин і розвісили їх у ліфтах житлових будинків Києва. Роботи, відібрані для копіювання, охоплюють різні періоди історії мистецтва та накладаються на історичну мапу міста за хронологічним принципом. Усі твори залишені без підписів, лишаються неназваними й автори проекту. Протягом декількох тижнів вони спостерігатимуть за реакціями мешканців на втручання історії мистецтва в їхні давно знані та добре заїжджені ліфти та, зрештою, презентують задокументовані результати.

Уже в перші дні монтажу робіт початкова мета проекту прикрасити гнітючі інтер’єри ліфтів трансформувалась у запитання щодо самої працездатності такої функції. Кабінка ліфта виявилася надто приватним і неочікувано дорогим місцем для кожного її "власника", який продемонстрував готовність протистояти нав’язливій культурній експансії. Позбавлений легітимного місця презентації та тиску імені відомого автора, так само як і присутності вмотивованого глядача, мистецький твір втратив статус недоторканості й вийшов у реальне життя. Випадковий мешканець випадкового будинку став його поціновувачем, суддею та вершителем долі.

Декількох робіт в ліфтах вже не лишилось. Дослідження триває.

Адреси будинків, в яких можна побачити роботи
Мапа проекту

Група МММ була започаткована в середині 2009 року в майстерні художників Юрія Пікуля і Дмитра Корнієнка та затвердилась у повному складі в 2012 році. "Майстерня Молодий Мазок" заперечує будь-яку концептуальну приналежність та зазвичай діє поза контекстом подій довколишнього світу.

Склад групи МММ: Дмитро Корнієнко, Юрій Пікуль, Микита Наслімов, Віталія Кальмуцька, Олександр Долгий, Георгій Потопальський. В проекті "Культурний шар" разом з групою працює Андрій Симончік.

Місце:
Майстерня групи МММ

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні