Арт-дебати "Manifesta i Documenta 2012: занурення у глибини сучасності"

Фонд сприяння розвитку мистецтв, проект "Арт-мандри", просвітницький арт-проект Alter Ego представляють арт-дебати "Manifesta i documenta 2012: занурення у глибини сучасності".

В унісон інтелектуально-неосяжним проектам, представленим на виставках сучасного мистецтва Manifesta 9 та Documenta 13, ми також пропонуємо вам зануритися у безкраї глибини арт-простору, взявши участь у арт-дебатах, під час яких буде представлений ексклюзивний фото- та відеоматеріал, привезений безпосередньо з місць цих арт-подій світового масштабу. Кожен із присутніх зможе сформувати власну думку з приводу побаченого та висловити її у процесі дискусії.

У вас також буде можливість дати відповіді на найбільш гострі та актуальні питання в контексті сучасного мистецтва й почути думки провідних українських арт-критиків, мистецтвознавців, художників, філософів та кураторів, які особисто відвідали Manifesta 9 та Documenta 13.

У рамках арт-дебатів ми спробуємо відповісти на такі запитання:

- чи змогли Manifesta 9 та Documenta 13 здивувати вже достатньо вибагливих глядачів та провідних арт-критиків своїми інноваційними проектами?
- Наскільки глобальні концепції виставок, що намагаються залучити нас до надзвичайно болючих проблем, пов’язаних з війною, екологією та постіндустріальним розвитком сучасних суспільств, були адекватно втілені у представлених арт-проектах?
- У чому різниця між сучасними соціальними проектами, що також актуалізують проблеми сучасності, та концептуальними арт-проектами на Manifesta 9 та Documenta 13?
- Які наслідки глобальної раціоналізації сучасного мистецтва: між перевагами та небезпекою?

Запрошуємо до участі усіх, хто цікавиться проблемами сучасного мистецтва та намагається "тримати руку на пульсі" останніх світових подій.

Куратор та ведуча арт-дебатів – Світлана Стоян (кандидат філософських наук, арт-критик).

Учасники:
Наталія Жеваго – засновник освітньої організації “Культурний проект”;
Юрій Вакуленко – директор Київського національного музею російського мистецтва, кавалер ордену Карла Фаберже, антикварний експерт, педагог;
Наталія Шпітьковська – фахівець з питань комунікації та розвитку бізнесу ЦСМ М17;
Віктор Хоменко – художник, видавець журналу “Українське мистецтво”;
Ірина Бондаревська – доктор філософських наук, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія";
Галина Мєднікова – доктор філософських наук, професор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова;
Людмила Лисенко – кандидат мистецтвознавства, доцент Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури;
Олексій Анд – художник, член Національної спілки художників України, та інші провідні куратори, художники й арт-критики.

Після арт-дебатів відбудеться неофіційне спілкування усіх учасників, на якому вас очікують цікаві творчі сюрпризи.

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Мєднікова Галина,Лисенко Людмила,Жеваго Наталія,Вакуленко Юрій,Шпітьковська Наталія,Хоменко Віктор,Бондаревська Ірина,Анд Олексій

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні