Лекція "Імпресіонізм у живописі"

Культурна асоціація "Новий Акрополь" запрошує на літній лекторій, у рамках якого 17 липня відбудеться лекція "Імпресіонізм у живописі".

Навесні 1874 року група молодих французьких живописців знехтувала офіційним Салоном і влаштувала власну виставку. Це була перша виставка художників-імпресіоністів. Їх роботи не відповідали тогочасним канонам і викликали сплеск звинувачень і осудження. У кращому випадку, їх картини розглядалися як глузування, жарт над глядачем.

Різні за темпераментом, характером, переконаннями художники склали групу, об’єднану спільним неприйняттям консерватизму та академізму у мистецтві, бажанням відобразити сучасність, закарбувати швидкоплинність мінливих фарб життя.

"Я намагався зробити неможливе – намалювати саме світло", – скаже Клод Моне. Їхні картини відрізнялися вільною композицією, невиразністю контурів, гостротою ракурсів, мінливістю світла, наповненістю повітрям і сонцем. Феноменальна сконцентрованість на суто зоровому сприйнятті стала джерелом збагачення мистецтва новими мотивами і новою формою їх інтерпретації. Але, в той же час, вона парадоксальним чином звузила сферу живопису.

Імпресіоністи пройшли довгий шлях втрат і нерозуміння, перш ніж їх мистецтво змогли оцінити і визнати. Правдивість життя, котру вони стверджували, шокувала і спричиняла гнів їх сучасників. Потрібна була неймовірна воля і відданість своїй внутрішній суті, для того щоб не звернути з наміченого шляху. Результат – скарбниця, передана наступним поколінням, до якої ми і пропонуємо доторкнутися.

Довідки за тел.: +380 (44) 501 01 35, +380 (67) 656 33 62, [email protected].

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
25 грн.

Реклама:

Головне сьогодні