Розмова з Тарасом Полатайком: "Сучасне мистецтво в форматі бієнале: від Нью-Йорка до Києва"

Книгарня "Є" запрошує вас на розмову з художником Тарасом Полатайком на тему "Сучасне мистецтво в форматі бієнале: від Нью-Йорка до Києва".

Бієнале – фестиваль, зустріч чи виставка сучасного мистецтва, яка проводиться кожні два роки. Як правило, бієнале має міжнародний статус, де художники можуть репрезентувати культуру своєї країни. Найчастіше бієнале проводяться в великих містах і важливих культурних центрах. Також, бієнале є некомерційними проектами, оскільки автори робіт не отримують за це платні і не можуть продавати свої твори мистецтва в рамках заходу. Мистецтво заради мистецтва. Зараз в світі налічується більше 60 мистецьких бієнале. Найвідоміші з них проходять в Венеції, Сіднеї, Нью-Йорку. Цьогоріч стартувало Арсенале — перша українська бієнале сучасного мистецтва.

Своїм досвідом відвідин цьогорічних бієнале і тенденціями їхнього розвитку в розмові з Лесею Прокопенко ділиться митець Тарас Полатайко, якому пощастило відвідати найпомітніші мистецькі події цієї весни: бієнале в Нью-Йорку, виставку Documenta в Касселі, Німеччина, Берлінале та київську Арсенале.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Полатайко Тарас

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні