Демонстрація документального фільму "Рік Аніша Капура"

У неділю, 9 вересня, о 20:00 PinchukArtCentre та Британська Рада в Україні запрошують на перегляд документальної стрічки "Рік Аніша Капура". Демонстрація фільму, що відбуватиметься в рамках спільної освітньої програми двох інституцій, продовжує знайомити українців з творчістю Аніша Капура – одного з найвидатніших скульпторів сьогодення. Перша персональна виставка Капура в Східній Європі до 30 вересня проходить у PinchukArtCentre.

Показ фільму відбудеться на 6-му поверсі арт-центру, в залі відео-лаунж. Хронометраж фільму складає 55 хвилин, він демонструватиметься англійською мовою з українськими субтитрами.

Фільм "Рік Аніша Капура", що був створений британським режисером Метью Спрінґфордом для програми Imagine на BBC One, демонструє процес підготовки до виставки Аніша Капура у Королівській Академії мистецтв у Лондоні. У фільмі британський телеведучий Алан Єнтоб відвідує лондонську студію митця під час інтенсивної роботи над експозицією, де Капур розповідає йому про своє дитинство в Індії, роки становлення як художника та знайомить особливостями свого творчого процесу.

Аніш Капур народився у Бомбеї у 1954 році, він отримав освіту у Hornsey College of Art та Chelsea School of Art, останні 30 років живе і працює у Лондоні. Капур став першим художником, якому за життя випала честь представити свою персональну виставку у Королівській Академії мистецтв. Саме для цієї експозиції він створив потужну серію інсталяцій: "Постріл в кут" (Shooting in the Corner) – гармату, наразі представлену у PinchukArtCentre, що кожні 20 хвилин стріляє набоями з червоного воску, "Сваямбх" (Svayambh) – потяг із м’якого воску, що протік через її 5 залів. Крім того, у своїх роботах Капур використав фарби, дзеркала та метал.

Реєстрація на покази обов’язкова за телефоном +380 (44) 590 08 58 або за адресою [email protected].

Детальніше читайте за посиланням.

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні