Вім Вендерс: кіно і фотографія

У рамках циклу "Кіно і фотографія" Культурний фотографічний центр PhotoCULT запрошує у світ Віма Вендерса.

У програмі на вас чекає занурення у світ тонких чуттєвих переживань Віма Вендерса, розповідь про його творчість і його філософію, медіа-показ фотографій, а також перегляд фільму в жанрі "роуд-муві" – "Аліса в містах".

Детальніше про стрічку:
Країна: Німеччина
Жанр: Драма
Рік випуску: 1974
Тривалість: 1:47:03
У ролях: Рудігер Фоглер, Йелла Ротлендера, Ліза Кройцер
Мова: російська

Четвертий фільм двадцятивосьмирічного німецького режисера голландського походження, знятий ним задовго до його світової популярності, може здатися майже аматорської стрічкою (чорно-біла, в оригіналі – на плівці 16 мм) з простим, безхитрісним сюжетом.

Скромний і невибагливий фільм "Аліса в містах" – це маленький шедевр, а радше мимовільна, спонтанна тріумфальна ода самій природі кіно, її справжній сутності, що полягає не тільки в "фіксуванні часу", але і в "консервації" миттєвостей, що вислизають в наївно-ілюзорній спробі перемогти в сутичці зі швидкоплинним потоком буття. Це можна уподібнити лише до нескінченного прагнення людства пізнати істину буття, прихований сенс призначення. Твір Віма Вендерса відноситься до феноменів кінематографу, які водночас загадково прості і невичерпно багатозначні, неначе сама дійсність, що виринає по обидві сторони від мандрівника, хоч би він піший, в автомобілі або на кораблі, як Одіссей.

Місце:
Фонд сприяння розвитку мистецтв

Лектори:
Петренко Юлія

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні