Презентація книги французького історика Стефана Куртуа "Більшовизм à la française"

Книгарня "Є" та видавництво "Темпора" запрошують на презентацію книги провідного французького історика Стефана Куртуа "Більшовизм à la française".

Стефан Куртуа (1947 р.н.) — французький історик, всесвітньо відомий дослідник комунізму як ідеології та суспільно-політичного руху. Працює директором з питань наукових досліджень у Національному центрі наукових досліджень, професор Католицького університету вищої освіти. Автор багатьох наукових публікацій, упорядник "Чорної книги комунізму", яка стала хрестоматійною для дослідників комуністичного терору.

Книга Стефана Куртуа присвячена проблемам лівих та комуністичних рухів у Європі ХХ ст. Автор торкається питань співпраці Французької компартії з тоталітарним режимом СССР, піднімає проблеми прищеплення більшовизму до соціалістичного руху у Франції, розглядає політичні біографії лідерів ФКП, стан та перспективи компартії у учасному французькому суспільстві. Матеріал базується на маловідомих документах з архівів Російської Федерації.

"Отже, настала пора підбивати підсумки. Підсумки комунізму, що позначив історію Франції протягом ХХ ст., яке тривало від 1914 р. (або жовтня 1917 р. для комуністів) до 1989 – 1991 рр. і спільного краху тоталітарного совєтського режиму і світової комуністичної системи. Підсумки історика, що майже сорок років усесторонньо досліджував різні аспекти французького та міжнародного комунізму".

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні