Вечір-презентація книги "Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах"

У понеділок, 22 жовтня, у Києві відбудеться вечір-презентація книги "Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах". Відомі українські громадські діячі — В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко, Мирослав Маринович, Василь Стус, Євген Сверстюк та інші — разом боролися за свободу України проти радянського режиму саме в цій організації. Спогади понад 40 лідерів УГС опубліковані на восьмистах сторінках книги.

"Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах" — це історія становлення незалежності України наприкінці 80-х. У ній, окрім спогадів очевидців, подано десятки вперше оприлюднених таємних документів КҐБ і унікальні фотографії. На одній зі світлин В’ячеслав Чорновіл зачитує декларацію Української Гельсінської спілки.

Збірка вийшла у видавництві "Ярославів Вал", упорядник — Олесь Шевченко — сам був членом УГС з 1976 року. Вперше презентована у вересні на Форумі видавців у Львові, ця книга отримала спеціальну відзнаку від "Радіо Свобода".

Участь у презентації візьмуть Олесь Шевченко, Левко Лук’яненко, Євген Сверстюк, Василь Овсієнко, Богдан Горинь, Петро Розумний та інші відомі громадські діячі, учасники УГС, а також директор видавництва "Ярославів Вал" письменник Михайло Слабошпицький.

Місце проведення: великий конференц-зал Київського будинку вчителя, вул. Володимирська, 57. Початок о 18:00.

Після презентації розпочнеться концерт: ведуча Леся Матвійчук, Віра Бондар (скрипка), бард Віктор Ткаченко, Тарас Компаніченко з гуртом "Хорея козацька".

Довідка:
Українська Гельсінська спілка — громадсько-політична і правозахисна організація, заснована 7 липня 1988 року у Львові. Вона була ідеологічним та організаційним провідником національно-визвольної революції кінця 80-х — початку 90-х років. Члени спілки брали участь у створенні перших демократичних громадських організацій — Товариство української мови, "Зелений світ", "Меморіал", Народний рух України за перебудову.

Контактний телефон:
+380 (50) 35 16 166, Олесь Шевченко

Місце:
Київський будинок учителя

Лектори:
Сверстюк Євген,Слабошпицький Михайло,Шевченко Олесь,Лук’яненко Левко,Овсієнко Василь,Горинь Богдан,Розумний Петро

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні